Uit recent onderzoek is gebleken dat het slecht gesteld is met de gebitten van kinderen. Daarbij komt dat dat 70% van de gaatjes in melktanden te voorkomen is door goed poetsen. Daarom kunt u bij Eldental in Beverwijk ook terecht als uw kinderen heel jong zijn.

De cijfers

Circa 10% van de kinderen onder de 5 jaar kampt met serieuze problemen van het gebit, d.w.z. dat meer dan 6 tanden of kiezen van het melkgebit aangetast zijn door cariës.

Van de overige kinderen tot 5 jaar heeft 41% van hen één gaatje in een tand of kies.
Doordat er (veelal) te kort en verkeerd gepoetst wordt zijn tandproblemen niet voorbij wanneer het kind in de pubertijd komt.

De praktijk

Als u met uw kind op schoot in de tandartsstoel zit kan de tandarts u poetsinstructies geven, waarna dit gelijk toegepast kan worden. Dit helpt problemen met het gebit te voorkomen. Ook raakt het kind hierdoor al vertrouwd met de omgeving van de tandartsstoel.

De kosten

Uw ziektekostenverzekering vergoedt de kosten vanuit uw basisverzekering. Maakt u gerust een afspraak voor een behandeling van uw kind of kinderen, dat kan ook wanneer u nog geen patiënt bent van de Tandartspraktijk Eldental.