Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde… een mooi woord voor een mooi(er) gebit.
Bij esthetische tandheelkunde is het doel van de behandeling het visuele aspect van uw gebit te optimaliseren en/of verbeteren.

Zo kan het voorkomen dat voor een ongeval uw gebit beschadigd is geraakt. In zo’n geval kan het een optie zijn om de beschadigde tanden te voorzien van zogenaamde facings. Deze “schildjes” worden op de buitenzijde van de tand geplaatst en geven zo direct een zichtbaar resultaat.

De facings zijn afhankelijk van de toepassing van porselein of composiet. De plaatsing van de facing(s) is vrijwel zonder boren of slijpen van de tand.
De toepassing van facings is ook zeer geschikt voor mensen die het genoeg hebben van het spleetje tussen de tanden, en kleurverschil van de tanden door bijvoorbeeld roken of overmatig gebruik van zure dranken zoals cola.

Wilt u weten wat tandartspraktijk Eldental voor u kan betekenen bij een esthetische behandeling? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek. Zo kunt u met de tandarts overleggen wat de mogelijkheden zijn, zodat ook u weer met een stralende lach de praktijk uit loopt.